söndag 29 mars 2009

Vårmiddag

Vilket väder vi hade nästan hela dagen igår, riktigt vårväder. För oss som var ute och slet i trädgården hela dagen var det helt perfekt. Vi är en bra bit på väg i vårt trädgårdsarbete, mycket tack vare min pappa som kom ner till oss igår med traktor och minigrävare. Så mycket snabbar och smidigare än att jobba för hand.

Vi åkte efter arbetsdagen till mina föräldrar för att grilla. Mamma hade marinerat en hjortkalvssadel med rött vin, timjan, rosmarin, enbär, lök, morötter och svartpeppar. Denna grillades sedan indirekt på grillen. Som tillbehör hade vi ugnsrostad potatis, palsternacka och morötter och rödvinssky (se tidigare inlägg för recept). För oss (jag och barnen) som inte är så förtjusta i vilt gjorde jag järpar.

Järpar med paprika och svamp

700 g blandfärs (bäst att använda färsen som är lite fetare då det blir bäst resultat på grillen)
1 burk inlagda röda paprikor
1 burk svamp
vitlök (mycket)
vitpeppar
aromat
salt
1 ägg

Hacka paprikan och svampen och blanda ner i färsen med de övriga ingredienserna. Krydda efter behov. Forma färsen till järpar och grilla sedan på låg värme.

Idag blir det middagsgäster och älg. Åter ut i trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar