måndag 30 mars 2009

Älg och hallonpaj

Vi hade turen att få en bit fint älgkött från Mannens föräldrar. Mannen gjorde älgbiffar med lök och skysås. Min bror med fru kom på besök och fick både mat och nöjet att hjälpa till med matlagningen. Bror P gjorde salladen och vitlökssmöret. Maten uppskattades och vi blev alla mätta och nöjda. Dock inte så mätta att vi inte orkade med lite hallonpaj till efterrätt.


Pajen med det valfria innehållet (hallon, blåbär, jordgubbar, rabarber, äpple mm)

1 dl socker att strö över bären, frukten i formen. Smält 125 g smör, blanda i 1 1/2 dl socker, 2 dl mjöl och 3/4 tsk bakpulver.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter, ugnen på 200 grader. Jag brukar köra den på varmluftsugn i ca 25 minuter. Pajdegen ska ha fått fin gyllenbrun färg innan den är färdig. Låt pajen svalna någon innan du serverar den med glass, vaniljsås, vaniljvisp eller något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar