
Amerikanska pannkakor
3-4 personer
3 ägg
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker ( jag använde vårt vaniljsocker)
Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdviska äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme.
Stek pannkakor på cirka 10-12 cm i diameter på svag värme tills de blir tjocka och luftiga.
Ibland tillsätter vi lite mosad banan för att förhöja smaken ytterligare. Receptet kommer från tidningen ELLE mat & vin. En tidning med många tips och idéer.
Nu ska vi ut i trädgården och leka med barnen. Till denna brunch tillkommer det en stor bunke motion efter man har ätit den för att den ska vara laglig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar