söndag 22 mars 2009

Amerikanska pannkakor

Idag på morgonen var det fotbollsträning för den äldsta sonen som först gällde. Väl hemma påbörjade vi tillagningen av dagens brunch som bestod av amerikanska pannkakor (recept nedan), en ljummen apelsinsallad, bacon och lönnsirap.


Den stora killen valde att äta av gårdagens middag till barnen, fläskpannkaka, medan vi andra åt oss mätta på dessa pannkakor med tillbehör.

Amerikanska pannkakor
3-4 personer
3 ägg
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker ( jag använde vårt vaniljsocker)
Knäck äggen och dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulorna med mjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och mjölkblandningen. Vispa till en jämn smet. Hårdviska äggvitorna och vänd försiktigt ner i smeten. Låt svälla i en halvtimme.
Stek pannkakor på cirka 10-12 cm i diameter på svag värme tills de blir tjocka och luftiga.

Ibland tillsätter vi lite mosad banan för att förhöja smaken ytterligare. Receptet kommer från tidningen ELLE mat & vin. En tidning med många tips och idéer.

Nu ska vi ut i trädgården och leka med barnen. Till denna brunch tillkommer det en stor bunke motion efter man har ätit den för att den ska vara laglig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar