söndag 22 mars 2009

Söndagsmiddag

På matsedeln idag stod det Tandoorikyckling med limesås och ris tillsammans med naanbröd. Så blev det, nästan. Lite modifiering får man stå ut med. Det blev tandoorikryddad kyckling med basmatiris och en egen variant på sås. Naanbröden fick stryka på foten av någon anledning.




Ovan ser ni kycklingbitarna. Vi väljer nästan alltid att köpa de utstyckade låren med skinn och ben kvar och även kycklingbenen. Dels är det så att de är mycket billigare och sedan så är de möra och fina och skinnet ger krisp och smak till köttet. Lätt val med andra ord, kycklingbröst kostar oftast runt hundralappen medan "våra" bitar kostar runt 40-lappen. Ska det dock vara till ett bättre tillfälle väljer jag 100 ggr av 100 majskycklingen från Bjäre!

Till kycklingen hade vi:

3 dl yoghurt (turk- eller grek)
1 dl olja
2 gröna chili
4-6 vitlöksklyftor
2 fina bitar ingefära
1 tsk cayenne
4-5 msk grillkrydda
1 tsk svartpeppar
1 tsk gurkmeja
3 msk Garam Masala
3 msk Tandoori Spice
3 msk Tikka Spice

Mixa allt till grovkornig konsistens och blanda sedan ned kycklingbitarna som snittats lite lätt för att smaken ska tränga in.

GRILLA med eller utan lock, indirekt eller direkt. Välj själva...



Såsen

7 små tomater
½ röd paprika
1 skalat och tärnat äpple
1/3 röd lök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Timjan
1 msk socker
1 tsk gurkmeja
½ chili, grön eller röd
1 bit/msk ingefära
1 krm cayenne

Mixa detta till den konsistent ni vill ha den. Det gör inget om den blir lite grynig eller delar sig lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar