På ett av alla ställen där jag har arbetat i servisen på julbord, hade de fantastiskt goda köttbullar. Detta recept tog jag med mig därifrån när jag slutade.
Köttbullar som passar till allt
1 kg blandfärs
1 stor gul lök
1 dl potatismos
1 msk aromat
1 msk grillkrydda
0.5 tsk vitpeppar
1 msk socker
0,5 msk salt
1-2 ägg
Kolsyrat vatten efter behov.
1.Rulla köttbullarna till den storlek som passar dig bäst.
2.Bryn dem på stekjärnet och låt dem sedan steka färdigt i ugnen. Ibland gör jag en sky och låter dem bli färdiga i denna.
Någon gång i månaden köper jag på mig några kilo blandfärs för att sedan stå en kväll och rulla köttbullar. Färdiga så fryser jag in dem så vi sedan har till lunch och som gott pålägg.
torsdag 19 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Är det pulver eller "riktiga" potatis ni har till potatismos?
SvaraRadera