
Ovan ser ni kvällens måltid. Färskfryst tortellini i tomatsås toppat med mozzarella ackompanjerat av ett enkelt vitlöksbröd.
Jag har lite svårt för att bara fotografera en maträtt upp och ner, anser nog att det kan se ut som något från en chartersemester-restaurang-meny. MEn min fru menar att det inte gör något, det är inte det som är det viktiga så matstylingen får vänta. Det är nog ändå en kurs jag skulle kunna tänka mig att gå.
Denna måltid tog inte många minuter att färdigställa då jag vanligtvis brukar göra storkok på tomatsås för att frysa in i lämpliga byttor. Enkelt att tina och vända ned pastan i. Pastan i sig tar 7 minuter att koka och kan med fördel kokas i saltat vatten eller varför inte i kycklingbuljong. Medan pastan kokas hinner man röra samman vitlöksbrödet och breda ut det på formfranskan och in i ugnen på 250 grader. Vill man festa till det lite kan man välja ett glas rött framför den vanliga måltidsdrycken för att höja känslan och smaken.
Tidigare idag var jag i stora staden 5 mil västerut och jobbade. På min lunch valde jag att dra mig till ett gigantiskt köpcentrum som hade premiär idag. Jag tänkte lite naivt att där skulle man nog kunna få något i kistan. Eller hur!? Köpcentret var gigantiskt och FULLT av folk. Alla var där och en stor del av alla skulle äta med. Längst upp fanns en stor food court med en uppsjö av alternativ, 11 om jag inte minns helt fel. Men inte en enda sittplats och mil av köer. Jag hatar köer så därför gled jag mest runt för att kolla vad som serverades. Det var en hel del orientaliska och asiatiska inslag med curry, nudlar, sushi kefta, kofta och allt vad man kan tänka sig. Hade gärna testat något och rapporterat det här men som sagt... När nyhetens behag lagt sig lite ska jag lätt prova på någon av de spännande rätterna men idag fick magen fasta tills den kom hem.
Imorgon blir det stan igen och kanske en lunch om tid ges.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar