Lördagskvällens måltid bestod av följande: Kalvfilé med vitlöks- och timjanrostade rotfrukter, rödvinssky och jordärtskockschips. Det blev även en söt dessert till det: passionfruktsbrylé.
Nedan följer en kort beskrivning av tillagningen.

Rödvinssky: På bilden ser ni vad jag använde mig av för grejer.
- JAg fräste lök, morötter, palsternacka och några svartpepparkorn i lite flytande Milda
- Pudrade över farinsockret och i brist på tomatpuré tog jag ett par minitomater som snittades och hivades i. Allt fick fräsa ett tag och få färg.
- Sedan drogs det i cirka en halva matlagningsvin som kokades ned till häften.
- Spädde med kalvfond och brynt köttbuljong (överkurs då det inte finns i butik) samt ett glas vatten.
- Puttrade i 5 minuter
- Silade till en slät sky
- En gnutta Maizena
- Klart

Kalvfilén var parerad och klar så det var bara till att skära lämpliga bitar och bulta nätt nätt nätt till lagom tjocklek. JAg vill gärna ha det lite tjockar medan min kära fru vill ha det lätt att steka genom. Penslade med olivolja, kryddade med rosmarinsalt, svartpeppar från kvarnen och en udd cayenne för sting! Lät dem vila i 10 minuter sedan grillades de på grilljärnet på steg 9 av 12 i tre minuter på varje sida. Rosa och vackert. Sjukt mört!!

Kronärtskockan skalades och skivades tunt-tunt-tunt-tunt!!!! Akta fingrarna... Rikligt (!) med olivolja i teflonpannan och sedan friterades de i 2 minuter. Lades på papper, saltades lätt och fick vila till garnering. Crunch!!

Potatis, palsternacka, morot skars till båtform och vändes ned i olja och förvärmd Milda och smaksatt med vitlök och timjan. 250 grader varmluft i 20 minuter cirkus.
OCH SÅ HÄR SÅG MIN TALLRIK UT
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar