fredag 17 april 2009

Småplock Surf 'N' Turf...



...eller kanske tapas, vad vet jag. I alla fall är det här en tallrik för hrmmm... en. Närmast kameran ser ni en finfin chorizo snittad och bräckt. Till vänster om den varmrökta, grovkorniga och köttrika korven ser ni scampi som marinerades i lime, olja, vitlök, socker och chili flakes och sedan stektes på hög värme. rakt över tallriken befinner sig något av en absolut favorit - pilgrimsmusslor!! De är endast penslade med vitlök och doftade med sesam och wasabi. Sedan stektes skiten ur dem! De vilar på en rest från tidigare i veckan, blomkålscremen, som idag äntligen fått ta del av tryffeloljan som förhöjde den enormt. Överst på tallriken inbäddade i machesallad befinner sig de små smakbitarna av dadlar som rullats in i bacon. Grym kombination med det söta från dadeln och det salta och rökiga i grisbaken... Strax ovanför tallriken skymtar ni en röd eller närmast brandgul soppa -Gazpacho, serverad iskall i ett frostat glas.


Plockmat är enligt mig ett väldigt behagligt sätt att äta, man bör ha gott om tid på sig så att man inte missar något och man ska inte förvänta sig att bli sjukt mätt utan snarare lagom om man nu tar sig tiden. KAss är dock om man går på restaurang och betalar hutlöst för ett par små byttor med lite vart och sedan letar efter närmaste Pölseman. Hemma hos oss är det ganska typisk fredagsmat då vi firar helgen i lugnt och skönt avrundande tempo och inte känner för att äta stora köttbitar och kolhydrater (det händer det med). Tror nog att vi som par gillar att äta på det viset och har alltid gjort men även min mor har nog ett finger med i spelet för när hon bjuder till fest finns det oftast en uppsjö av godsaker att välja bland och det har jag förhoppningsvis burit med mig.


Till sist vill jag passa på att gratulera familjen Sandh i Ystad för deras bidrag i tävlingen, det var ett massivt tryck på kommentarsfältet under några timmars tid men när tiden var ute drog vi dem ur tombolan!! Grattis till en burk god majonäs med karaktär!!

2 kommentarer: