Får väl börja med att be om ursäkt över det snåla skrivandet de senaste dagarna.
Jag har varit på annan ort i konfererande ärende och min goda hustru har haft fullt schå (stavning?) med att sköta resten. Men som vanligt när mitt jobb konfererar handlar det om mat på tvären, längden och djupet. Det äts och lagas och analyseras konstant vilket är skitkul! Man är i stort sett aldrig hungrig och måltiderna är fantastiska, kanske inte de i företagets lunchmatsal men det vi själva lagar och då vi går ut o äter.
I måndags lagade vår köksmästare lunchen och det var en grym pappardelle med kyckling och tomater och ruccolaskum. På kvällen åkte vi till Höganäs och åt en ok middag, ok - inte mer. Ljummen fetaostsallad med serrano. För mycket ost för min del. Det varma var majskykling från Bjäre med en ok sky och potatiskaka. Tryffel till kaffet som var finfin och sedan vann man en pokerturnering!
På tisdagen mise en placade vi kvällens bankettmål på förmiddagen och åt grädde på eftermiddagen. Lunchen gjorde andra halvan av kåren. Storhushållsanpassat vill jag minnas.
Kvällen:
Amuse - Ägg royale med avocadomousse med tomatchutney och tomat- och gräslökskompott
Förrätt - Kycklinglevermousse med palsternackschips, puré på rotselleri och svamp samt granny smith vinaigrette
Varmrätt - Lättrimmad torsk bakad i ugn med cremé på pilgrimsmussla, dillmorötter, persiljefumet och rostad mandelpotatis.
Dessert - Slush (spetsad!!!) på green apple, friterad minimunk samt rosmaringlaserade äppelklyftor.
En helt enkelt suverän måltid i den nya tidens anda med enkla, billiga men enormt väl omhändertagna råvaror. Arbetar man rätt med grejerna uppnår man kanonresultat.
Onsdag o torsdag hade vi utbildning o på onsdagen drog jag mig hemåt på kvällen för att få träffa de jag saknar.
Torsdagskvällen gick mitt team på en krog i Hbg som heter Inom http://www.inom-matbar.se/. Jag valde att starta med fänkålssoppan och det var en av de absolut bästa soppor jag ätit alla kategorier. Ville liksom bara ha mer. Efter det var det kanske inte rätt att jämför med något annat men varmrätten var inte dålig men kom inte upp i samma klass som förrätten, jag åt pappardelle än en gång och den var i mesta laget. Avslutade med en espresso. God mat och dryck som varmt rekommenderas.
Slutet av en trevlig vecka men samtidigt skönt att komma hem igen och vila!
Igår hade svågern med fru bjudit in till träff och som vanligt lagt manken till för att göra alla nöjda med mat och dryck. Grymt smörrebröd nere vid havet och grillning hemmavid på kvällen. Revbensspjällen vi fick fanns absolut inget att klaga över, smakrika, möra och saftiga. Ugnspotatis och fräsch sallad till det samt grönmögelostsås och en bea. Förträffligt rakt av.
Idag blev det favvo i repris, grillade järpar med bakpotatis och god sås. Min fru har nog lagt in recept på järparna annars får ni fråga via kommentarsfältet efter det för ni får inte missa!!
Så såg min vecka ut kanske har min fru någon annan vinkel på det hela??
Over and out
söndag 5 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar