
Ovan ser ni lördagens måltid. Bakad potatis, cole slaw, vitkålssallad med asiatisk touch, äppelmos chilivanilli och två sorters glazade revben.
Cole slaw:
- Tunt skivad vitkål ca 1/3 huvud
- Tunt skuren morot 2 stycken
- Majonäs 1 dl (ni vet vilken vid det här laget)
- Salt och peppar
- Blanda och låt dra några minuter
Vitkålssallad med asiatisk touch: se tidigare inlägg.
Äppelmos chilivanilli:
- 3 rivna äpplen (på rivjärnets grövsta)
- 1 vaniljstång, skårad längs mitten
- 1 tsk chili flakes
- 2 msk pärondryck eller torr cider
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
- lite honung och vatten
- Låt allt puttra å sag värme ett tag tills det är ett mos
Revbenen:
Kokades nästintill färdiga i Rött vin, mustig buljong, soja, salt, söt läsk (vi hade bara trocadero hemma men det går utmärkt med coca.cola samt en gnutta rökig whiskey.
Glazerna:
1.
- 1 del honung
- 2 delar barbecuesås. Finns en hel del färdiga och vi använde Knorrs
- Blanda och pensla på köttet
2.
- 2 kläm flytande milda i teflonpannan
- 2 msk farinsocker där i som fick smälta och karameliseras
- Därefter i med lagen som bestod av:
- 1 tumme riven ingefära
- 1 lime, skal och juice
- 1 dl vitt vin
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk rosmarin
- 1 msk krossade cashewnötter
- ½ vaniljstång
- 1 msk soja
- 1 tsk chili flakes
- 2 tsk rökt salt
- Låt sedan allt koka ihop till en trög men dock flytande glaze
- Pensla och grilla
Söndag!
Jag tog fram min nyaste leksak, pastamaskinen. Det tar en stund men är väl värt det när man slår sig ner för att äta.
Medan pastan torkade en aning på tvättlinan gjorde jag såsen typ carbonara.
Stekte bacon och skinka, drog sedan på rikligt med grädde, saltade o pepprade och sedan fick det koka ned till lagom simmig konsistens. Därefter i med lite riven ost, lite mer grädde och kokade tills det smakade som jag ville. Då drog jag det över pastan som låg al dente på ett fat. Toppade med lite gröna ärtor och några drag med pepparkvarnen. Resultatet ser ni nedan.

Idag måndag var det vardag igen, nudel- och kycklingsoppa. Väldigt enkelt och helt ok men inget jag blir sådär mätt av. Koka nudlar för sig och kycklingen i en kastrull med hönsbuljong och gurkmeja, salta efter eget behov och krydda det bäst ni vill. Lägg nudlarna i botten av tallriken och slå soppan över. Ungarna gillade nudlarna, jag ser fram emot nästa måltid istället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar