Vid kalas och andra stora folksamlingar där mat ingår är det ett måste med efterrätt. Den ständiga frågan jag dras med är vad är lätt, gott och ett nöje för ögat?
Seg hallonkaka
200 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Mandelspån och hallon ( välj vilka bär du vill)
1. Smält smör, låt det svalna
2. Blanda i övriga ingredienser utan att vispa.
3. Bred ut smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper.
4. Häll över de djupfrysta hallonen.
5. Strö över en halv påse mandelspån
6. Grädda kakan ca 30 minuter mitt i ugnen på 175 grader.
7. Stjälp ur kakan och låt svalna med braspannan över sig.
8. Servera med vaniljvisp!
Kakan går utmärkt att frysa eller äta dagen efter.
torsdag 16 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar