lördag 11 april 2009

Påsk

Idag är det som bekant påskafton och jag tänkte redovisa för de senaste dagarnas ätande och görande.

Vi har alla varit lediga tillsammans större delen av veckan och lagt en hel del tid i vårt bo. Planterat, grävt, stenmjölat, byastenat och kullerstenat. Det har fört med sig att tiden i köket minimerats och mat har mest blivit i förbifarten på dagen. Dock har kvällarna varit goda, i onsdags firade vi lite påsk hemma hos mina päron med grillat lamm, får, sill och lax. gott påskplock á la Mor. Torsdagskvällen var vi trötta och det blev bara nachos o majs, snabbt o enkelt. Igår fredag den långa var vi bjudna ett "tösakast" bort och det är alltid trevligt att kunna knalla till festen. Vi bjöds på vällagad mat och trevligt sällskap, en förrättstallrik med sill, hela räkor, rökt lax, äggröra och ett kokt och imponerande handmålat ägg som skulle pickas. Jag vann inte... Detta svaldes självfallet ned med öl och besk. Varmrätten var en ugnsbakad kyckling i sås och till detta ris och sallad! Dessert blev det med - en pannacotta med passionfrukt.

En kanonkväll helt enkelt!

Imorse bjöds vi på påskfrukost hos svärpäronen och det var precis vad man behövde för att orka med en ledig dag i solen. Småvarmt, sill och nybakade bullar - breakfast for winners!!

På tal om kanonkväll så ska vi strax börja snygga till oss för att åka till nästa fest och jag antar att temat är... påsk!? Man ska passa på att fira våra traditionstyngda högtider när de infinner sig för sen kommer man snabbt in i vardagstrallen igen. Idag firar vi även att Mellis fyller 3 år -Grattis killen!! Av den anledningen har vi lovat att stå för efterrätten ikväll och det blir något med glass, maränger, kola/chokladsås och kanske bananer.

Fortsätt nu fira påsken i några dagar och unna er...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar