Innevarande vecka har vi faktiskt ingen särskild matsedel för. Eftersom den innehåller röda dagar och klämdagar så känner vi att det inte är värt att låsa upp oss kring en matsedel då mycket oförutsett kan dyka upp. Personligen jobbar jag endast idag och imorgon då företaget gentilt skänkt oss dagen innan röd. Alltså har jag redan idag avverkat halva arbetsveckan, lovely! Vi har testat lite nytt på tallriken i form av matvete, kamutvete, quinoa och cous-cous. Alla funkade ypperligt enligt mig medan min fru inte gillar cous-cous. Vi är nog eniga om att kamutvetet var det absolut godaste. Jag är lite såld på blandningar och alla dessa lämpar sig väl att blanda och mixa med. KAnon att ha när man inte orkar köra och handla utan man bara inventerar kylen på befintligt och svänger ihop något. Idag hade vi matvete som vi kokade. Sedan bryntes i olja:
- purjolök
- vitkål
- vitlök
- röd paprika
- sesamfrön
- gurkmeja
- s & p
- garam masala
- paprikapulver
- cayenne
Avslutningsvis blandades allt med matvetet och lite kruspersilja klipptes ned. Det serverades med en egenmäktigt framställd tomatsås från förra helgens kok samt en yoghurt blandad med örter från vår miniträdgård. Jag hade mycket väl kunnat servera detta med en kryddig korv eller annat åt det lite starkare hållet men idag blev det med pyttesmå sandwichköttbullar som jag förvärvade vid en mässa häromveckan. Får gå med färdigt ibland även om det är väääldigt långt från det egna...
Imorgon?? Vette faan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar