Men gårdagens middag var rolig att laga. Min fru har kommit över en assistent av äldre modell men enormt funktionell, inte glammigt metallicfärgad som de nya i butik som kostar 6995:- utan en brandgul Kenwood från way back. Den har en grym kapacitet och igår testade vi en funktion som för första gången, nämligen köttkvarnen. Vi skulle äta kycklingburgare och varför inte göra dem helt från scratch? Efter montering, som inte var lätt men gick, så rann de färska kycklingbrösten ned i röret och kom ut som fin mager färs. Kul att se resultatet.
Receptet:
- 3 kycklingbröst som males i kvarnen rätt ned i berdningsbunken, alternativt färdig kycklingfärs
Tillsätt sedan:
- 1 ägg
- 1/3 kruka färsk och hackad basilika
- Salt, vitpeppar och paprikapulver efter tycke och smak
- 5 droppar tryffelolja
- ½ dl olivolja
- Saften av en ½ lime
- En aning grädde för att öka fetthalten
- 1 liten kopp havregryn och linfrö i vatten för utdrygning
- Blanda allt med grinden
- Forma burgarna direkt ur bunken till stekpannan och stek på medelvärme till dess att de är klara...
Servera med vad helst ni uppskattar till er burgare...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar