Trots att vi inte har varit duktiga med att uppdatera på denna sida så har vi faktiskt ätit ändå. Vi har grillat högrev, hel kyckling, karré, torsk, oxfilé, ätit sparris från Öved, njutit av nypotatis, ätit hemmabakade kanelbullar och mycket mer.
Mannen har varit iväg på konferens, vilket var en upplevelse för alla sinnen enligt honom . Maten som ligger honom varmt om hjärtat var på detta ställe fantastisk. Ett av tillbehören till middagen har vi även fått smaka på här hemma.
Chimichurri, något av en sydamerikansk stolthet. Den är härligt örtig, lätt syrlig och vitlökssmakande. Oftast görs den på torkade ingredienser, men man kan även göra den på färska örter och chili. Såsen kan användas både till alla typer av grillat kött, men även till fisk och skaldjur.
Chimichurry
2 msk torkad mald chili
1 tsk timjan
1 tsk oregano
4 msk hett vatten
2 tsk finhackad vitlök
5 msk finhackad persilja
2 msk vinäger
1 dl solrosolja
Blanda chili, timjan, oregano och hett vatten. Tillsätt vitlök och persilja. Rör i vinäger och sedan olja. Låt stå en stund för att smakerna ska komma fram bättre, gärna över natten.
I lördags använde vi såsen ovan som just sås. Igår kokade vi potatis, lät dom svalna och gjorde en potatissallad med chimichurry som vätska. Gott!
Tillägg, till lördagens grillning bakade jag två stycken Malins chokladtårta (se recept i tidigare inlägg). Måste köpa jordgubbar till nästa gång jag bakar den.
måndag 1 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
GUBBFEST! Va Fan!!!!
SvaraRadera