torsdag 2 december 2010

Vilken tur att vi äter bra mat i detta huset. Det behövs mycket energi till att skotta bort all denna snö som bara fortsätter att komma. Härligt med vintrar som dessa tycker jag. Dock är det ju så att man måste jobba och köra bil på småvägar just nu är mindre roligt.

Igår förberedde jag söndagens middag, köttbullar med tillbehör. Jag har ett toppenrecept på köttbullar (se tidigare inlägg) som jag fått av Marita som gjorde alla köttbullar till Tingvallas (www.tingvalla.com) julbord. Jag brukar köpa några kilo färs och blanda smeten i min Kenwodd, sen är det bara till att rulla, steka lite lätt och vidare in i ugnen för att bli helt klara. Fryser in i lagom (hos oss ska det räcka till 2 vuxna och 3 barn) stora omgångar.

Lussekatterna vi bakade förra veckan igen är redan slut.Det finns ett antal recept på hur man bakar lussedeg men jag föredrar det receptet där man använder både ägg och kesella. Lussekatterna blir riktigt saftiga och goda. När jag väl har fryst in dom och vi åter blir sugna på en god fika, gör jag så att jag tinar upp dom igen i ugnen på låg värme så att de blir som nybakade. Microvärmda bullar/kakor är inte en favorit hos mig.

Igår pysslade vi med julpysslet från Panduro. Jätteroligt tyckte vi alla trots att vi vid några tillfällen endast hörde 3 skrikande barn... - Jag vill mååååla!!!

Ikväll ser jag fram emot Mannens hemmagjorda pizza. Har vi tur kanske han känner för att göra sin goda coleslow (ska be honom lägga in recpetet). En annan favorit till pizza är Creme Bonjours färskost blandad med lite tryffelolja och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar