Min fru kom hem från jobbet med 3 kg färsk-fryst torsk häromdagen, en gåva från ett av mentorsbarnen som de med hjälp av föräldrarna fiskat upp. 4 rackare utan huvud och fjäll vilket innebar att det "enda" som behövde göras var att filea. Man har tappat i teknik!! Jämfört med http://www.johanp.nu så kan man säga att mina filéer såg ut som torskblocken på ICA. Oviktigt i sammanhanget då torskarna var enormt fina och fasta i köttet.
Väl färdig med slabbandet så rimmade jag dem i ungefär 6-procentig lake i 20 minuter sedan lät jag dem torka. Steg efter det blev att para ihop lika stora bitar och mellan dem bredde jag ut chimichurry och sedan stekte jag ena sidan på grilljärnet och när jag vände fisken så blev det i vanlig panna med smör och olja. Under tiden gjorde jag en vanlig risotto samt en vegetarisk pot au feu bestående av rödbeta, potatis och rotselleri buljonggrunden var http://knorr.se/#/produkter/fond/846 blandat med http://knorr.se/#/produkter/fond-du-chef/798.
Min kära fru uppskattade rätten och den äldste sonen likaså, mellis grät och gick därifrån och lillan sov...
Men så jävla kul det var att jobba med en hel fisk och filéa och kreera, det tog lite tid men blev nog rätt bra. Till detta drack vi ett av Italien fynden - Duchessa Lias Nebbiolo d'Alba.
Nu ska jag dricka kaffe...
onsdag 24 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar